Family fun day marks opening of refurbished Badgers Brook play area

The play area in Badgers Brook Rise, Ystradowen, has undergone a £50,000 refurbishment.

Consultation sessions were held in June last year, offering residents the chance to view the proposals for the upgrade.  A total of 30 questionnaires were completed, and a further four emails and one letter received after the event.

A family fun day was held on May bank holiday and over 100 members of the community came together to celebrate the opening of the new play area.

Cabinet Member for Housing and Building Service, Cllr Andrew Parker said: “It was wonderful to see more than 100 people at the fun day, and it was a pleasure to officially open Badgers Brook play area.

“It is clear to see that the team have worked very hard, and listened to thoughts and ideas from residents. This is one of several play areas that have been upgraded by the Vale Council, and I hope as many families as possible living in Ystradowen, as well as from across the Vale, can enjoy this play area.”

Work began in late January, and the design of the play area was based around the theme of a Woodland glade and nature following suggestions taken from the consultations.

The works included removing the existing play equipment and replacing it with a new play area with safety surfacing, swings, climbing equipment, other items of play equipment and new seating. A new footpath will provide easy access to the play area from the entrance off of St Owains Crescent.

Rod Howells, Ystradowen Community and Sports Association Secretary said: “We are all very excited about the Badgers Brook Park Area being completed, and as a community we have really appreciated the support and guidance the team have given to us during this development.

“The Vale of Glamorgan Council has managed this project really well and it has been a pleasure to work with all the officers involved, you have been sensitive to community requirements, worked well with all stakeholders and got us a great new play area for the kids of the village. I know the whole community will be enjoying this new improved facility for many years to come.”

Share this story